معاون اجرایی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به لزوم بهینه سازی مصرف سوخت گفت: موانع و مشکلاتی که بخش خصوصی در فرآیند تبدیل ناوگان خودروهای بنزینی به دوگانه سوز با آن مواجهند، بررسی و مطالعه می شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، کرامت ویس کرمی در نشست هماندیشی افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت کشور که بعد از ظهر امروز(18 خردادماه) برگزار شد، گفت: باید به دو مقوله فرهنگسازی درراستای افزایش مصرف سیانجی در سبد سوخت کشور و همچنین موانع و مشکلاتی که بخش خصوصی در فرآیند تبدیل ناوگان خودروهای بنزینی به دوگانه سوز با آن مواجهند، بررسی و مطالعه شود.
ویس کرمی افزود: به این منظور طی دو مقطع زمانی اواخر سال ۱۴۰۰ و اوایل سال ۱۴۰۱ در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران دو جلسه برگزار شد و براین اساس مقرر گردید تا این جلسات استمرار پیدا کنند.
وی با تاکید بر ضرورت بهینه سازی مصرف سوخت و افزایش سهم سی ان جی در سبد سوخت کشور، اظهار کرد: در حال حاضر، طرح تبدیل ناوگان خودروهای عمومی باری و مسافری از بنزین به دوگانه سوز (بنزین/سی ان جی) که ابتدای سال 99 براساس مصوبه شورای اقتصاد آغاز و در ۶ ماهه دوم فرآیند اجرایی آن آغاز شد، نیازمند توسعه و تمرکز بیشتری است.
ویس کرمی در بخش دیگر اظهارات خود با اشاره به موضوع سامانه ثبت نام خودروهای دوگانه سوز کشور (www.irngv.ir.htm) گفت: مشکل اصلی سامانه با پیگیری و ممارست در تکمیل و بازبینی آن حل شده است و انشاالله تا 20 تیرماه سال جاری پس از انجام تست های امنیتی قابل بهره برداری و استفاده خواهد بود.
200 هزار خودرو دوگانه سوز شد
در ادامه مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، در خصوص آخرین وضعیت تبدیل خودروها و کارگاههای فعال در کشور گفت: تا امروز حدود ۲۰۰ هزار خودروی عمومی باری و مسافری بنزینی علی رغم موانع و چالش های موجود اعم از ثبت سفارشات، تامین ارز و مسائلی از این قبیل به دوگانه سوز (بنزین/ سی ان جی) تبدیل شده است.
محمد حسین باقری با اشاره به اینکه چرخه تبدیل همچنان ادامه دارد، افزود: در حال حاضر 330 کارگاه تبدیل فعال در سراسر کشور وجود دارد که درصورت افزایش متقاضیان این ظرفیت نیز در دسترس است که برتعداد کارگاه ها اضافه شود.
وی بیان کرد: هم اکنون روزانه 3/23میلیون مترمکعب سوخت سیانجی در کشور توزیع می شود که باتوجه به زیرساخت های موجود، پتانسیل عرضه سیانجی تا 30 میلیون مترمکعب بصورت روزانه در کل کشور وجود دارد.
به گفته باقری در چرخه تامین نقدینگی نیز مشکلات با پیگیری های به عمل آمده حل شده است.
لازم به ذکر است، در جلسه هماندیشی که با حضور مدیران سی ان جی، بخش خصوصی و شرکت های فعال در فرآیند تبدیل ناوگان خودروهای دوگانه سوز برگزار شد، چالش ها و دغدغه های این صنف مطرح و بررسی شد.


